Få struktur på din klatgæld med et samlelån

Uncategorized

Hvis du har optaget flere lån på nettet, så kan det være svært at holde et godt overblik over dem. Det kan – for nogle – resultere i, at de ikke får betalt deres gæld. Det betyder at der fremsendes rykkere. I værste fald kan det tilmed resultere i en registrering i RKI eller Debitor Registret.

Har du optaget små lån hos flere udbydere og dermed udviklet en klatgæld hos diverse långivere, så kan det meget vel tænkes at du ønsker at opnå en bedre struktur. Det kan du få på flere måder, men det nemmeste er dog at samle alle dine lån i ét. Dermed har du kun et lån, du skal betale af på.

Samlelån: Et lån, en gæld og et afdrag
Med et samlelån får du samlet hele din gæld hos én udbyder. Det betyder du blot skal betale ét afdrag hver måned. Det medbringer risikoen for, at du glemmer at betale ét af dine afdrag, fordi der ganske enkelt er så mange af dem – og dermed oparbejder du ikke yderligere gæld.

Samtidig betyder det også at du kun har én rente. Hvis der kun er én rente hver måned, så vil der heller ikke løbe nær så mange renteudgifter på hver måned. I sidste ende kan det derfor spare dig for en del penge. Det er i høj grad noget, der gør sig gældende, hvis du har mange lån hos flere forskellige udbydere.

Derfor er der også mange fordele forbundet med at vælge at samle din gæld i ét lån. I løbet af de seneste par år er antallet af samlelån steget markant. Der er nemlig mange låntagere, der har lån hos flere aktører, som ønsker at samle deres gæld hos én aktør, hvorfor flere låntagere har set et nyt marked i dette.

Skab store besparelser med et samlelån
Du kan spare rigtig mange penge ved at samle din gæld i et samlelån. Hvis du kun har et lån, så er der også kun én rente. Det er meget normalt at renten på et stort lån er mindre end på et lille lån. Derfor er der i høj grad også penge at spare, hvis du har mange små lån, der hver især har høje renter.

For at sikre, at du ikke betaler en unødigt høj udgift for de lån, du har optaget, så er du markant bedre stillet ved at optage et samlelån. Det er dog en god idé at du ikke vælger en hvilken som helst lån. Du skal i stedet sørge for at indhente flere tilbud, så du er sikker på, du får det bedst mulige tilbud.

Hvor mange penge kan jeg spare?
Der kan ikke gives et specifikt svar på, hvad du kan spare. Der er op til flere faktorer, der har relevans i forhold til beregning af din besparelse. Det er dog i høj grad antallet af lån og størrelsen af din gæld, der har relevans, hvis du gerne vil have et specifikt indblik i hvad du kan spare ved at optage et samlelån.

Leave a Comment

Udbetalingsguiden

Udbetalingsguiden er en omfattende ressource, der giver dig information og vejledning om forskellige udbetalingsmuligheder og procedurer. Vores mål er at hjælpe dig med at forstå og navigere i de forskellige processer og krav, der er forbundet med udbetalinger.