Hurtig lån

Home » Hurtig lån

Hurtig lån – Lån penge hurtigt online

Dag ud og dag ind bliver man bombarderet med forskellige tilbud fra låneselskaber, der alle sammen gerne vil låne en penge. Men hvad er det egentlig for nogle lån, som man bliver tilbudt? Hvis man ikke har lånt penge før, kan det være en overordentlig vanskelig opgave, at holde rede på de mange typer af lån, så derfor har udbetalingsguiden.dk laver denne lille oversigt, så du som låner kan være helt sikker på, at du får lige den type lån, som du har brug for.

Der findes både hurtige lån og langsigtede lån, der begge har sine fordele og ulemper. Når man skal ud og låne penge, er det derfor meget vigtigt, at man er klar over sine behov, så man ikke ender med den forkerte type.

De hurtige lån

Et hurtigt lån er ofte den type lån, som man tager, hvis man står og skal bruge penge i en fart. Det kan være fordi man har fået en uforudset udgift, der skal betales i en fart. Måske skal man bruge pengene til en dejlig ferie med hele familien, eller måske er ens computer brændt sammen og man har desperat brug for en ny.

Det er her de hurtige lån kommer ind i billedet og kan hjælpe en godt på vej, så man ikke står med håret i postkassen. Man skal bare være opmærksom på, at det ikke kommer uden udgifter, da et hurtigt lån oftest har en del højere renter og gebyrer.

Forbrugslånet

Det almindelige forbrugslån er den mest udbredte type hurtige lån i Danmark. Det optages oftest, hvis man står og mangler penge her og nu. Et forbrugslån optages ofte impulsivt, fordi man simpelthen skal bruge pengene med det samme og ikke vil vente.

Da lånet optages til forbrug, er det ikke nødvendigvis påkrævet, at du fortæller banken eller låneselskabet, hvad pengene skal bruges til. Desuden er det et lån, som man tager uden at opstille en sikkerhed i form af hus eller lignende, som ved et boliglån. Kort sagt betyder det, at udlåneren løber en risiko ved at låne dig pengene, hvilket også er grunden til, at forbrugslån ofte har en ganske høj rente.

Quicklån

Hvis man har virkelig travlt og ikke engang kan vente på et almindeligt forbrugslån, er der også råd for dette. Quicklån er den type lån, som går allerhurtigst og som er nemmest at optage. Det hele foregår som regel via internettet og ofte kan hele processen være overstået på få timer. Når først ansøgningen er godkendt, vil pengene bliver overført il lånerens konto indenfor ganske kort tid. Deraf navnet quicklån.

Et quicklån er specifik lavet til de, der skal bruge et mindre beløb og som betaler tilbage meget hurtigt. Derfor er der heller ikke tid til en lang og omfattende gennemgang af lånerens kreditværdighed, så låneselskaber løber en betydelig risiko. Derfor har quicklån generelt den højeste rente af alle låntyper, og kan ende med at blive en meget dyr affære, hvis man ikke overholder betingelserne.

De langsigtede lån

Når man skal bruge penge til en ny bil eller måske køb af bolig, så er det at man optager et langsigtet lån. Det kan også være at man er studerende, der ikke har kunnet finde et job, som kan supplere SU’en og derfor er afhængig af et SU lån. Mulighederne er mange og man bør være opmærksom på at et er en møjsommelig proces at optage de langsigtede lån, men til gengæld er renten ofte meget lavere end ved hurtige lån.

SU-lånet

Er man studerende på en SU-berettiget uddannelse i Danmark, så har man udover sin SU også ret til at optage et SU lån. Et SU lån er i modsætning til forbrugs-og quicklån ikke en hurtig løsning til dem, der skal bruge pengene med det samme. Det er en låntype, som typisk optages, for at supplere SU’en, så man bedre kan leve mens man studerer, uden at skulle være afhængig af et job.

Renten ligger på lave 4 procent, hvilket der ikke er ret mange, der kan matche og især ikke til studerende. Det er flere forskellige satser, som man kan vælge imellem og vælger man den højeste, så kan man ud over sin SU låne op til 212.800 kroner henover sin studietid.

Su lån har dog også sin ulemper, fordi man i modsætning til andre låntyper, ikke kan bestemme hvor meget man vil have udbetalte med det samme. Det er en fast månedlig ydelse, som bliver udbetalt sammen med ens almene SU.

Realkreditlånet

Hvis man skal købe bolig foregår dette oftest ved, at man optager et realkreditlån. Det er en særlig form for lån, der udelukkende tilbydes mod sikkerhed i fast ejendom. Når man tager et realkreditlån er det en betingelse, at man selv kan lægge 20 procent af boligens værdi, enten via et lån fra banken eller fra egen opsparing.

Realkreditlånet betales typisk tilbage over 20-30 år og er den mest almindelige måde, at låne penge til en bolig. Der findes flere forskellige typer realkreditlån, som alle har sine fordele og ulemper. Vi anbefaler, at man som låner tager en grundig snak med sit realkreditinstitut, hvis man går med planer om at købe en bolig, så man kan få al den information, som man har brug for.

Det siger naturligvis sig selv, at et realkreditlån ikke er et hurtigt lå, hvor man får en masse penge mellem hænderne, for de bliver alle bruge til køb af boligen. Det er udelukkende en metode, hvor man kan låne et stort beløb, som betales tilbage over mange år. Fordi at realkreditinstituttet har sikkerhed i boligen vil renten ofte være ganske fornuftig og dermed en hel del lavere end hos f.eks. banken.

Vær opmærksom på reglerne omkring lånet

Når du står og skal låne penge er det af yderste vigtighed, at du har sat dig grundigt ind i reglerne vedrørende betingelser, gebyrer og dets lige. Alt for ofte ses det, at man optager et lån uden være klar over, hvilke konsekvenser det får, hvis man ikke overholder sine betalingsfrister. Derudover kommer der ofte ekstraudgifter, som du bør være opmærksom på, hvis du ikke vil have en ubehagelig overraskelse.

Disse udgifter er renter og gebyrer, hvilket ellers burde være indlysende. Men alligevel ser vi ofte, at låneren ikke har været ordentligt klar over dette på forhånd.

Det er aldrig gratis at låne penge, men det bør være nemt at overskue, hvor meget det koster for kunden. For at hjælpe dig med at få et godt overblik, har vi hos udbetalingsguiden.dk lavet en oversigt over de udgifter, der kommer når du skal låne penge.

Renter

Renten er det beløb, som du skal betalte oven i det lånte beløb. Se på det som betaling for at låne pengene. Hvor meget du skal betale i rente afhænger af beløbets størrelse og typen af lån, som du har taget. Et stort lån, vil selvsagt være en del dyrere i renter, da renten udgør en fastsat procentdel af beløbet.

Uanset om du tager et lån i banken, SU lån, quicklån eller noget helt andet, så skal du betale renter og det er meget vigtigt, at du er opmærksom på det før du taget et lån, ellers kan det ende med at være en meget dyr affære for dig.

Gebyrer

Det slutter dog ikke med renterne, for derudover kommer der oftest en række gebyrer. Disse gebyrer dækker omkostningerne for administrationen og udgifterne for oprettelse af lånet. Det kan variere meget, hvad du skal betale i gebyr, men vær for visset om, at der altid er ekstra udgifter, som du skal betale som låner.

Disse gebyrer er et beløb, som du kun skal betale én enkelt gang, så i praksis lægger beløbet oven i den gæld du stifter, når du låner pengene.

ÅOP

Det kan være en besværlig affære, at få et overblik over renter og omkostninger ved at tage et lån, så derfor er det besluttet ved lov, at alle udbydere af lån skal gøre opmærksom på de årlige omkostninger. De årlige omkostninger i procent eller ÅOP, som det også kaldes er der simpelthen for, at gøre det nemmere for dig som låner at vide nøjagtigt, hvor meget du skal betale tilbage.

Det gør at du nemt kan sammenligne forskellige lån og se, hvad der bedst kan betale sig for dig. Det kan nemlig være svært at overskue. Med ÅOP har du et værktøj, der udelukkende er der for at hjælpe dig, så du ikke pludselig er fanget med en gæld, som kan løbe løbsk.

ÅOP variere afhængig af lånets type, for det er jo renterne og gebyrerne der afgør ÅOP. Et kviklån eller SMS-lån vil typisk have en meget høj ÅOP i forhold til et bank- eller SU lån. Men hvis det er et lille lån på få hundrede kroner, som hurtigt er betalt tilbage, så har det ikke de store betydning.

Udbetalingsguiden

Udbetalingsguiden er en omfattende ressource, der giver dig information og vejledning om forskellige udbetalingsmuligheder og procedurer. Vores mål er at hjælpe dig med at forstå og navigere i de forskellige processer og krav, der er forbundet med udbetalinger.