KVIKLÅN

Home » KVIKLÅN

Alt om kviklån

Flere og flere danskere optager kviklån, når der opstår pludselige og uforudsete udgifter. Her på siden har vi samlet alle informationer, som du bør kende til, hvis du overvejer et kviklån. Målet er, at du er godt udrustet til at træffe det rigtige valg og ved, at du vælger et billigt kviklån.

Hvis du læser med her, vil du kunne finde svar på det mest almindelige spørgsmål vedrørende kviklån. Her hos Udbetalingsguiden har vi forsøgt at gøre det nemt for dig ved at samle alle informationer på ét sted. Skulle der stadig være uafklarede spørgsmål, når du har læst teksten på denne side, kan du også prøve at kigge på andre af vores dybdegående guides, som du også finder her hos Udbetalingsguiden.

Det er nemlig ikke farligt at tage et kviklån, men det er en god idé, hvis du har sat dig ind i tingene, inden du optager et kviklån. Dette gør sig imidlertid også gældende for andre typer lån, og det er en god tommelfingerregel, at man ikke bør optage gæld, som man ikke har fuldt ud styr på afbetalingen af.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er en fællebetegnelse for en type af hurtige lån, som findes på det danske udlåningsmarked. Det er almindeligt, at kviklån bliver optaget til forbrug eller til at dække pludseligt opståede udgifter.

Et kviklån er oftest et mindre beløb. Derfor er løbetiden på lånet også ofte relativt kort – eksempelvis skal mange kviklån betales tilbage efter 30 dage. Dette betyder, at der er relativt høje renter, som tilløber hver måned. Dette står i kontrast til eksempelvis boliglån, hvor der tilløber renter på årsbasis, da et boliglån oftest strækker sig over 15-20 år.

Kviklån adskiller sig fra andre forbrugslån ved, at der oftest kun er mulighed for at låne et relativt lille beløb Til gengæld er behandlingstiden på lånet meget kort, og mange oplever, at de får pengene indenfor 1-2 dage. Dette kan være en enorm fordel, hvis man har akut brug for pengene og derfor ikke kan vente i ugevis.

De fleste kviklån kan optages online, ved at du sender en ansøgning, hvor der er relativet lave krav til, hvilke personoplysninger, som du skal give. Ved et forbrugslån i banken skal din kreditværdighed vurderes i modsætning til kviklån, hvor der ikke er krav til din økonomi. Af samme grund vil renterne på et kviklån ofte være højere end ved et tilsvarende lån i banken, men det er langt fra tilfældet i alle sager. Hvis du betaler dit kviklån tilbage relativt hurtigt, vil du i mange tilfælde opleve, at omkostningerne for lånet er meget lige det, som du ville opleve i banken.

Hvad koster et kviklån?

Prisen på kviklån kan svinge rigtigt meget. Den afhænger primært af lånets størrelse, og hvor lang tid du bruger på at betale lånet tilbage. Derudover er der naturligvis forskel på de forskellige udlånssteder, så dermed er det svært at give et endeligt svar på, hvad et billigt kviklån koster.

I forhold til prisen på et kviklån, er der nogle forskellige begreber, som du skal have styr på, når du optager lånet – nemlig renter og gebyrer. Det er typisk de samlede udgifter til renter og gebyrer, som udgøre den endelige pris på lånet.

Herunder vil du finde nærmere beskrivelser af de forskellige udgifter, som du vil opleve, når du optager et kviklån.

Renter

Renterne på dit kviklån er en procentdel af lånets størrelse, som tilløber hver måned. Med andre ord afhænger rentebeløbets størrelse af, hvor mange penge du har lånt.

Renten på et kviklån er typisk højere end på andre forbrugslån, men til gengæld betaler man også oftest et kviklån tilbage hurtigt. Det vil sige, at der tilløber ikke renter på lånet i mange måneder. Hvis du vil vide, hvor meget du skal betale i rente, skal du vide, hvor lang tid du vil bruge på at betale lånet tilbage.

Startgebyrer

I modsætning til renter er gebyrerne på lånet ikke afhængigt at lånets størrelse. Det er derimod engangsudgifter, som oftest optræder, når du optager lånet. Det er eksempelvis almindeligt at betale et oprettelsesgebyr og et administrationsgebyr, når man tager et lån.

Eftersom gebyrerne er en engangsudgift, er det særdeles nemt at overskue denne udgift. Hvis det er et lille lån du tager, bør du være opmærksom på, at gebyret helst ikke må være for højt.

Andre udgifter

Som regel er renter og startgebyrer de eneste udgifter, som du vil støde på, når du optager et kviklån. Du kan imidlertid opleve, at der kommer flere udgifter, hvis du ikke betaler lånet tilbage efter aftale. Her kan du eksempelvis opleve, at långiveren vælger at tillægge et gebyr, fordi du ikke betaler til tiden.

Hvis du betaler dit lån til tiden, behøver du imidlertid ikke bekymre dig om, at der skulle komme andre udgifter.

Hvordan får man det billigste kviklån?

Der er ikke noget endeligt svar op, hvor du får det billigste kviklån. Prisen på dit kviklån er i høj grad afhængigt at, hvor mange penge du vil låne.

Når du optager et kviklån, så skal du betale henholdsvis renter og gebyrer. Det er disse der afgøre, hvor billigt et lån, som du kan få. Her er det vigtigt at huske på, at renten er afhængig af lånets størrelse, men gebyrerne er en engangsudgift.

Det billigste lille kviklån

Hvis du skal have et lille kviklån og gerne vil gøre det billigt, skal du primært kigge på gebyrerne ved lånet. Med andre ord skal du kigge på, hvor meget det koster i oprettelses- og administrationsgebyr.

Eftersom der er tale om et lille lån, vil renterne være mindre væsentlige, da disse er afhængig af beløbets størrelse og derfor relativt lave.

Det billigste store kviklån

Hvis du skal have et større kviklån, er det især vigtigt at kigge på renteprocenten. Renten er en procentdel af det lånte beløb, og derfor er det en fordel, hvis den er så lav som muligt.

Oprettelses- og administrationsgebyret er mindre relevant, da det er et engangsbeløb. Derfor vil de spille en relativt lille rolle i forhold til, hvor mange penge du skal betale for at optage lånet.

Hvem kan optage et kviklån?

Hvis du er juridisk voksen, har du ret til at optage lån, hvis du ønsker det. I praksis betyder det, at du kan optage lån, når du er fyldt 18 år, da dette er alderen, hvor man juridisk bliver anset for at være voksen. Der er dog visse udlåningssteder, som kræver, at du er ældre end 18 år.

Ud over en vis alder, skal du også have et dansk CPR-nummer og have adresse i Danmark, da det er kreditors måde at sikre sig, at de kan kræve lånet tilbagebetalt.
Derudover er det typisk også et krav, at du ikke er registret i RKI. Det er imidlertid ikke alle kviklån, som har dette krav, men du vil opleve, at det er en hindring ved en stor andel.
Endeligt skal du også være klar til at oplyse visse personoplysninger – heriblandt navn, adresse, telefonnummer og lignende.

Hvis du overholder ovenstående krav, vil du i teorien kunne optage et kviklån uden problemer. Kravene er lavet for at sikre, at dem der optager lånet også betaler tilbage. Det kan eksempelvis være et varsel om en ustabil økonomi, hvis en person er optaget i RKI, og derfor vil de måske ikke kunne betale lånet tilbage, hvilket kan ende med en negativ gældsspiral.

Hvor mange har kviklån?

Antallet af danskere som har kviklån varierer meget. Det skyldes, at kviklån er lån, som er hurtige at optage og afbetale. Det anslås, at det i gennemsnit er omkring 60.000 danskere, som har ét eller flere kviklån.

Det er dog værd at nævne, at antallet af danskere som tager kviklån er stigende. Med andre ord er kviklånene efterhånden blevet meget populære og udbredte hos den danske befolkning. Det skyldes i høj grad de fleksible kvaliteter ved kviklån, som gør, at man hurtigt kan låne penge. Mange danskere er villige til at betale for denne komfort ved til gengæld at betale lidt højere renter. På den måde slipper man for lange møder i banken, som måske ender med et nej.

Fordele og ulemper ved kviklån

Det er aldrig en lille beslutning at tage et hurtigt kviklån, og det er vigtigt, at du har sat dig ind i vilkårene før du låner penge. Vi har tidligere beskrevet forskellen mellem renter og gebyrer, og dette er begreber, som du skal have styr på før du låner – ellers kan du få dig en dyr overraskelse, når lånet skal betales tilbage.

Der er både fordele og ulemper ved at tage lån, og det gælder også ved et kviklån. Herunder vil du kunne finde de primære fordele og ulemper, så du bliver i stand til at tage en informeret beslutning med hensyn til din mulighed for at låne.

Fordele ved kviklån

Der er mange fordele ved kviklån, men den primære fordel er, at det er nemt. Det er relativt nemt at blive godkendt til et kviklån, og det er en kæmpe fordel, hvis man skal bruge hurtige penge. Til sammenligning vil banken kræve, at man får lavet en vurdering af ens privatøkonomi, hvilket kan vanskeliggøre lån, hvis man eksempelvis har haft en ustabil jobsituation.

Hvis du skal bruge et kviklån, så kan du i mange tilfælde søge online. Dernæst vil din ansøgning blive vurderet og i mange tilfælde går pengene ind på kontoen indenfor 1-2 dage alt efter hvilken bank du har.

En anden fordel ved et kviklån er, at du nemt selv kan vælge, hvor meget du vil låne. Det gør det til en fleksibel løsning, hvor du selv kan bestemme meget i forhold til dit lån.

Ulemper ved kviklån

Den primære ulempe ved kviklån er naturligvis, at renten er høj i forhold til eksempelvis et banklån. Det kan blive problematisk, hvis du ikke er i stand til at betale lånet indenfor den normerede tid, da der fortsat vil komme flere renter på lånet.

En anden ulempe ved kviklån er, at de skal betales tilbage forholdsvis hurtigt. Det er almindeligt, at kviklån skal betales tilbage indenfor 30 dage. Dermed er det ikke en langsigtet løsning, hvis du eksempelvis først er i stand til at betale tilbage efter et halvt år.

En sidste ulempe ved kviklån er, at der er en beløbsbegrænsning. Kviklån er generelt mindre pengesummer, og dermed er det ikke en god løsning, hvis du skal låne mange penge til større investeringer.

Skal jeg tage et kviklån eller ej?

Om du skal tage et kviklån eller ej, er i høj grad afhængig af din situation. Det er vigtigt, at du forstår lånets vilkår, så du ved præcis, hvor meget du skal betale tilbage igen. Et kviklån bliver nemlig først rigtig dyrt, hvis du ikke er i stand til at betale det, som du skylder.
Hvis du skal bruge hurtige penge og kan betale tilbage efter 30 dage, så er det på ingen måde problematisk at tage et kviklån. Du skal blot kende lånets vilkår – hvilket du også bør med et hvilket som helst type lån.

Som tommelfingerregel kan det dog siges, at du aldrig bør tage et kviklån, hvis det er for at betale anden gæld. Derudover skal du bare huske på, at når du tager et kviklån, så får du hurtige penge, men til gengæld betaler du også en højere rente i end i banken. Der er dermed både fordele og ulemper ved kviklån. Har du generelt styr på din økonomi, bør du ikke være bange for at tage et kviklån. Det vigtigste er bare, at du husker, at det er penge, som skal betales tilbage.

Et kviklån er ikke så farligt som mange vil gøre det til, og du kan finde alle oplysninger om renter og gebyrer før du tager lånet. Dermed kan du også præcist regne ud, hvor meget du skal betale tilbage for lånet. Hvis dit budget kan klare at betale lånet tilbage, så bør du ikke bekymre dig.

Udbetalingsguiden

Udbetalingsguiden er en omfattende ressource, der giver dig information og vejledning om forskellige udbetalingsmuligheder og procedurer. Vores mål er at hjælpe dig med at forstå og navigere i de forskellige processer og krav, der er forbundet med udbetalinger.