NEMME LÅN

Home » NEMME LÅN

Hjælp til nemme lån

Der er to ting, som man typisk går efter, når man skal låne penge. Den første er, at det er et billigt lån og nummer to ting er, at det er et nemt lån. Desværre er disse to ting ofte modsætninger, og mange oplever, at jo billigere et lån er, des sværere er det at blive godkendt.

Her på siden vil du kunne finde vores guide til, hvordan du nemmest kan blive godkendt til et lån, og hvorfor det kan være svært at blive godkendt.

Hvorfor er det svært at få et banklån?

Mange oplever, at det kan være svært at få et banklån. Det er især forbrugslån, hvor bankerne er forsigtige. Grunden til at bankerne er varsomme med at give forbrugslån er, at der ikke stilles nogen sikkerhed for, at lånet betales tilbage.

Et forbrugslån er altid mere risikofyldt for banken end et bolig- eller billån. Det skyldes, at der stilles sikkerhed i form boligen eller bilen, når der ydes et lån til disse ting. Hvis lånets aftaler ikke bliver overholdt, kan boligen eller bilen begæres solgt, og dermed kan banken få sine penge igen. Det samme gør sig imidlertid ikke gældende ved et forbrugslån. Selvom man eksempelvis køber møbler eller elektronik, så anses disse ting ikke som en garanti for lånet. Med andre ord er det ikke sandsynligt, at banken kan få indfriet sine penge ved at begære møbler eller elektronik solgt.

For at optimere sandsynligheden for at få deres penge tilbage, når de giver et forbrugslån, laver bankerne et check af din kreditværdighed, før de giver et lån. Her kigges der på lønsedler, årsopgørelser og dit forbrug hidtil for at vurdere, om det er en god forretning for dem at låne dig penge. Det betyder desværre også, at der er mange, som bliver udelukket fra at få et lån af forskellige årsager. Bankerne forsøger som regel at være på den sikre side, hvis de er i tvivl, så siger de hellere nej end ja.

Kom ud af RKI

Det kan blive rigtigt svært at få lov at låne, hvis du står i RKI eller lignende. RKI er en database over dårlige betalere. Det vil sige, at du kan få en registrering i RKI, hvis du har én eller flere ubetalte regninger. Du kan ligeledes også blive registreret, hvis du har gæld, som du ikke afdrager på.

For de fleste långivere, er en registrering i RKI et automatisk nej, lige meget hvor god din kreditværdighed er. Derfor kan det blive vanskeligt at optage lån med en fornuftig rente. Med andre ord skal du ud af RKI, hvis du vil have nemme lån.

Hvis du vil ud af RKI, skal du bare betale det, som du skylder. Når du har betalt det skyldige beløb, vil din registrering blive fjernet, og der vil ikke være spor efter den. Du står med andre ord ikke med en plettet straffeattest, fordi du engang har skyldt penge. Skulle din registrering ikke forsvinde, skal du tage kontakt til den virksomhed, der oprindeligt lavede registreringen. Det er deres ansvar, at den bliver fjernet, men undertiden kan der ske fejl, så de glemmer af fjerne registreringen.

I forhold til RKI er det vigtigt at vide, at du også kan blive registreret for mindre beløb. Dette betyder imidlertid heller ikke noget for långiverne, da en notering i RKI som tidligere nævnt giver et automatisk nej til at låne penge. Hvis du har en registrering på grund af et mindre beløb, er det derfor en ufatteligt god idé at betale det skyldte beløb.

Overvej kviklån

Du kan overveje kviklån, hvor din førsteprioritet er at finde et nemt lån. Kviklån er kendt for at være ufatteligt nemme, og mange steder kan du ansøge online. I modsætning til ved banken, skal du ikke bevise din kreditværdighed, når du optager et kviklån. Der kan være andre krav, som du skal opfylde – eksempelvis i forhold til alder, men generelt er det ufatteligt nemt at få tilladelse til at optage et kviklån.

Når du sender din ansøgning om et kviklån, vil den øjeblikkeligt begynde at blive bearbejdet. Det er ikke ualmindeligt, at man modtager pengene allerede samme dag, som man har søgt, hvilket også er årsagen til, at kviklån er kendt for at være et ufatteligt nemt lån. Til gengæld for den hurtige behandlingstid, skal du betale en rente, som er højere end den i banken. Rentens specifikke størrelse kan variere rigtig meget fra udlåner til udlåner, så det er noget, som du bør undersøge først.

Som et alternativt til kviklån, kan du også overveje et SMS lån. Med et SMS lån er det muligt at optage et lån med en simpel SMS. Ofte kræver det, at du tidligere har lånt fra långiveren og dermed er registreret i deres system. Er dette tilfældet, kan du ofte optage et lån på mindre end et minut.

Hvis du optager kvik- eller SMS lån, bør du være opmærksom på, at tilbagebetalingstiden ofte er kort. Mange steder skal du betale lånet tilbage indenfor 14 eller 30 dage. Det er derfor vigtigt, at du er sikker på, at der går penge ind på kontoen indenfor disse tidsintervaller. Dette er også årsagen til, at renten på lånet er højere end i banken. Et banklån har typisk en længere løbetid, hvilket betyder, at banken har en længere periode, hvor de kan opkræve renter fra dig.

I forhold til kviklån er det vigtigt at huske, at lånet kun er nemt, hvis du kan betale det tilbage. Hvis du ender i en situation, hvor du ikke kan betale lånet tilbage, kan det blive en frustrerende byrde. Sørg derfor for at have styr på din tilbagebetaling, for så finder du ikke et lån, der er nemmere end et kviklån.

Udbetalingsguiden

Udbetalingsguiden er en omfattende ressource, der giver dig information og vejledning om forskellige udbetalingsmuligheder og procedurer. Vores mål er at hjælpe dig med at forstå og navigere i de forskellige processer og krav, der er forbundet med udbetalinger.